İkamete açık bölgeler, yabancıların ülkede turist olarak bulunabileceği veya ikamet edebileceği yerlerdir. Bu nedenle, yabancılar Türkiye’ye seyahat ettiklerinde veya burada ikamet ettiklerinde, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne başvurarak gerekli izinleri almak zorundadırlar.
Bu izinler, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilmekte ve ikamet edilecek yerin belirlenmesi gerekmektedir.
İkamet izni başvurusu yapan yabancılar, ikamet edecekleri bölgeyi belirleyerek, ilgili yerleşim yerindeki Göç İdaresi Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilirler. Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra, yabancılar ikamet izinlerine sahip olacakları bölgelerde serbestçe dolaşabilirler. Bu nedenle, yabancılar Türkiye’deki ikamet bölgelerinde seyahat ederken, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün ilgili yönetmelikleri ve kurallarına uygun davranmaları gerekmektedir.
İkamete Açık Bölgeden daire ve mülk satın almak
İkamet edilmesinde engel bulunmayan Devlet göç politikasına göre bir mahalle veya bölgede yasaklanmamış alanlarda mülk veya daire edinmek anlamına gelir. Bu bölgede mülk edinmek aynı zamanda ikamet etmek için uymanız gerekmektedir
Yeni İkamet İzni Başvurularına Kapatılan Mahalleler Hakkında Duyuru
Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de yabancıların ikamet izni başvurusu hakkında 30 Haziran 2022 tarihinde yeni bir duyuru yaptı. Devlet göç politikasına göre bir mahallede yabancı göçmen sayısı, toplam nüfusun %20’sini, bir kasaba/ilçe ve şehirde ise nüfusun %10’unu geçemeyecek.
Buna Göre Alanya da ikamete kapatılmış Mahalleler Bölgeler
Türkiye Genelinde 1169 mahalle arasında Alanya’da Kargıcak, Mahmutlar, Kestel ve Avsallar mahalleleri İkamete kapatılmıştır (Güncel ikamete kapalı gölgeler için Göç idaresi başkanlığından veya Emlakçınızdan bilgi almanızı öneririz)
İkamet İzni için başvuru adresi
İkamet İzni Çeşitleri
KISA DÖNEM İKAMET İZNİ
AİLE İKAMET İZNİ
ÖĞRENCİ İKAMET İZNİ
UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ
İNSANİ İKAMET İZNİ
İNSAN TİCARETİ MAĞDURU İKAMET İZNİ